Děkujeme všem dárcům za obrovskou podporu formou darů na pomoc pro Ukrajinu. Pan Andrej Yegoshin velice děkuje za aktivní pomoc, ale v současnosti  je jeho momentální skladovací a přepravní kapacita vyčerpána. 

Vedle aktivit státních institucí a humanitárních organizací, probíhá i mnoho dalších občanských aktivit za účelem podpořit Ukrajinu.ukrajina vlajka

Zdánlivě nevýznamná se může jevit sbírka použitých věcí základní denní potřeby, ale není tomu tak. Spousta lidí se náhle ocitla bez domova a bez zcela základních věcí, jako je oblečení a místo ke spaní.

Berte, prosím, tuto aktivitu, jako snahu rychle řešit akutní nedostatek a jako jednu z mnoha cest, jak dostat pomoc na Ukrajinu. Systematické řešení samozřejmě musí následovat.

Celou aktivitu zaštiťuje Andrej Yegoshin, který organizuje dopravu na Ukrajinu . Andrej je ve spojení se svými bojujícími krajany a domlouvá s nimi, co je aktuálně potřeba.

Předpokládaná doba předání první zásilky je polovina tohoto týdne.

Pro první dodávku je potřeba shromáždit

  • Oblečení – jak pro dospělé, tak pro děti (bavlněná trika, svetry, džíny, ponožky, šály, čepice, rukavice, bundy, kabáty atd.)
  • Obuv – nejlépe zimní pro děti a dospělé
  • Potřeby pro nejmenší děti – deky, pleny, lahvičky, dětská strava, dětská nosítka, …
  • Hygienické potřeby pro dospělé i děti, ručníky, dezinfekční prostředky
  • Karimatky, nafukovací matrace, skladné tenčí molitanové matrace, deky, polštáře, ložní prádlo
  • Konzervované a suché potraviny
  • Obvazový materiál

Vámi darované věci by měly být předané čisté a pečlivě zabalené, aby bylo možné vše rovnou naložit a odvést.  Věci mohou být v silnějších igelitových pytlích, ve kterých jsou umístěné menší balíčky, aby věci nebyly promíchané nebo ve větších krabicích, ve kterých jsou opět věci roztříděné a samostatně zabalené.

Optimální je opatřit tyto pytle a krabice etiketami s informací, co zhruba obsahují pro snadnou distribuci na místě určení.

 

Místo a čas předání:

Darované věci přijímají ohrobečtí hasiči před hasičskou zbrojnicí –  ul. U Rybníků II čp. 20,  v úterý a středu, 1. a 2. března, vždy od 17:30 h do 18:30h

 

Kontakty:

Andrej Yegoshin – +420 608 222 761;

Hana Votánková – +420 607 750 953

Obecní  úřad  Ohrobec - + 420 736 621 921